arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Syskonkiv

Publicerad 2014-06-30 17:54:15 i Vardagligt,

Nu börjas det! 
Man får sära på killarna då de ligger på golvet (eller sitter i stolarna) och bråkar om leksakerna. Det är särskilt Arvid som blir väldigt sugen på Vincents leksaker... "Men visa nåt annat, det är ju bara ett litet barn = lätta att avleda" tänker ni (och vi) då. Men nej nej! Den gubben går inte! 
Det enda som fungerar (oftast) är att ge Arvid en likadan sak. Så tur är det väl att de trots allt fått några leksaker som är likadana ;).

Vincent har äntligen börjat rulla runt rummen nästan lika bra som Arvid. Så nu hittar man barn både här och där oc vet aldrig vart man har dem!

Förstår att ni undrar över vår namngivning- och bröllopsdag... :) den var helt fantastisk! Perfekt för oss!!!
Killarna var kanske inte sådär överförtjusta men inte särskilt arga heller! :)
Får väl göra ett eget inlägg med bilder från dagen sen när jag fått alla bilder från vår fantastiska fotograf (som ni hittar på http://www.fotografcarita.se ). 
Här kommer ett smakprov vi fick som hastigast innan hon skulle till Paris och fira sin egen kärlek!



Bilderna nedan är dock tagna av mig någon dag innan när killarna provar sina kläder.



Practical joke?!

Publicerad 2014-06-27 07:31:56 i Vardagligt,

Arvid vaknar innan tuppen. Ligger i sin säng och grälar (varvat med väldigt högt prat) tills jag ger upp. Orkar dock inte gå upp så jag lägger honom hos mig, där han fortsätter prata samtidigt som han drar mig i håret. Ett och ett ni vet, så det gör sådär förbaskat ont! Lagom tills jag vaknat till och faktiskt skulle kunna tänka mig att gå upp, då somnar ungjäkeln om!
Hinner precis tänka att, ja men då vilar vi väl ögonen en stund till, när någon drar igång en typ motorsåg utanför fönstret. Vem som störs av den? Jag. Bara jag. Resten av familjen snusar nu gott.


Bröllop/namngivningsnerver?!

Publicerad 2014-06-27 07:15:19 i Vardagligt,

Jag tror barnen är lite pirriga inför lördagen. Eller varför skulle de annars sova så rackarns dåligt båda två sen en knapp vecka tillbaka?! ;)
Det är svårt att få någon bra djupsömn när man måste stoppa in nappar till höger och vänster hela tiden. ZzZZzz...
Ja ja, jag vet att vi varit bortskämda tidigare... Men det är vid sådana här tillfällen det blir lite jobbigt med två barn i samma fas.


Den här killen (Arvid) vaknar dessutom bra mycket tidigare nu för tiden än vi är vana vid.

Vem? Jag?

Publicerad 2014-06-25 21:51:41 i Vardagligt,

Inte var det jag som lade mig här under! Varför skulle jag göra det???


Glad kille på väg till dagens besök på Djurparken!


Dagens vikt

Publicerad 2014-06-23 20:34:42 i Vardagligt,

Vi var på BVC idag. Killarna har hämtat upp sista tidens magsjukor och förkylningar riktigt bra och följer nu sin kurva fint igen (även om de såklart fortsätter vara små, både i rocken och i hullet)

Arvid 7945 g och 69 cm
Vincent 8305 g och 71 cm.

 

 
 

Glad midsommar!

Publicerad 2014-06-19 10:54:00 i Vardagligt,

Roligt att så många hittade hit igår efter att jag kommenterat ett blogginlägg hos Underbara Clara!
 
Det har varit lite tyst här på bloggen ett tag. Jag hinner helt enkelt inte med. Grabbarna kräver ganska mycket under sin vakna tid (som blir allt längre) och resterande tid går åt till att planera bröllop och försöka få lite sömn.
Förhoppningsvis blir det bättre framöver :).
 
Har jag berättat att familjen Elveskär (det kommer ju även vara mitt namn om en dryg vecka! Äntligen!) ska åka på sin första semester v.28. Nämligen till Hjo (eller strax utanför). Lagom långt. Tvillingfamilj som har stugan vilket innebär att allt finns i dubbla uppsättningar. Lagom avstånd att åka med två små kiddos samtidigt som det är tillräckligt långt bort och "främmande" för att kännas avkopplande. 
Nu hoppas vi bara innerligt att vi alla får vara friska! *peppar peppar, all peppar i småland*
Mitt mål under sommaren är att bli bättre på att fota med kameran. Visst är det snabbt och lätt att få fram mobilen för att fånga speciella ögonblick, men hur kul är det med en blogg (eller att titta tillbaka om några år) och alla bilder är mer eller mindre suddiga?! Så, jag ska försöka bättra mig. Verkligen.
 
(hm.. inte för att det verkar hjälpa att man fotar med kameran, med virvelvinden Arvid i närheten blir alla kort suddiga iaf.. ;)
 
Barn och kattungar/hundvalpar är verkligen inte helt olika varann.. Leka, sen sova. Oavsett plats.
 
Killarna har fått tid till ögonmottagningen mitt i semestern. Men känns ganska bra att iaf komma dit, för jag tycker båda, men särskilt Arvid, skelar mer och mer. Vi har ju vetat att den risken finns att det ska bli "värre" ju mer de börjar fokusera och koncentrera sig, men man hade såklart hoppats att slippa. 
 
Jag vet att skelning är en pettitess i sammanhanget. Men lägg ihop det med att vi fortfarande inte vet hur bra/dåligt de ser, hur de hör, om de kommer få bestående men i motoriken, om de kommer att få koncentrationssvårigheter/inlärningsproblematik och allt annat som vi fortfarande har framför oss så blir summan av kardemumman ganska stor och orosfylld. 
 
I övrigt kan jag berätta att specialstolen vi fick från sjukgymnasten står oanvänd. Efter magsjukan blev vi tvungna att maskintvätta babysittarna och eftersom de brukar få mat samtidigt så satte jag dem i deras vanliga stolar när de skulle äta (orkade inte "krångla" med nya stolen just då). Men döm om vår förvåning när det fungerade riktigt bra! Tjohoo! Med bricka och sittdyna så klarar båda killarna av att äta i sina stolar nu! Hipp hurra för Arvid och Vincent (och mamman och pappans stackars ryggar!)!
 
Arvid har dessutom börjat få, om än väldigt väldigt lite men iaf lite, stabilitet i sittande läge. Han är där Vincent var för någon månad sedan. Man kan till och med släppa lite lite ibland utan att han faller ihop som en hösäck direkt! Det går framåt hörrni! Det trodde jag aldrig efter att ha stått ganska still ett bra tag. Meen så skönt, då kanske det finns hopp om'et! :)
 
Ursäkta det långa inlägget som egentligen bara skulle bestå i att vi önskar er alla en fin, frisk och glad midsommar!

Inbrottstjuv och festivaltider

Publicerad 2014-06-15 20:26:15 i Vardagligt,

Vi kan ju börja med att berätta att killarna varit på sin första (utomhus)festival! Komskälsfestivalen! 
Det gick finfint. Lite besvärligt en stund när folk kom i grupp och satte sig på filtar runt omkring men i övrigt var killarna nöjda och glada som vanligt!
När jag var på samma festival förra året var pappa Daniel i Göteborg på sjukhuset och vakade vid våra små fågelungars kuvöser, fortfarande osäkra på om det hela skulle gå vägen...
 
Sen till något nytt. Arvid rullar ju som bekant över golvet fram och tillbaka. Fort går det också! Idag lärde han sig att öppna lådor. Så nu går ingenting säkert längre för klåfinger-Arvid. Han är snabb, han är envis och han är nyfiken... ;) det är nu man inser att detta bara är början....... Jag vet inte om jag skrivit det, att han även, efter magsjukeperioden, börjat ställa sig på alla fyra och gunga i ett försök att krypa. Dock gör han det på underarmarna och inte på händerna pga att han fortfarande är för klen, men han vill verkligen krypa!
Vincent, å andra sidan, har gått några steg "bakåt" i den motoriska utvecklingen och tycker det är mest bekvämt att ligga på rygg eller möjligen rulla över till mage och bli lite sur om ingen vänder tillbaka honom. Han som kanske egentligen har styrkan till att försöka krypa etc.
 
Här kommer några bilder på tokstolle-sötepluttarna.
 
 

ZzZzZzZzZzZzZzZz

Publicerad 2014-06-13 07:11:46 i Vardagligt,

En som somnar alldeles för sent (jag), en som vaknar massor mitt i natten (Vincent) och en som vaknar alldeles för tidigt (Arvid). 
Tur att de är bra söta ;)


Individualist javisst!

Publicerad 2014-06-12 19:58:12 i Vardagligt,

Jag har haft lite "svårt" för det här med att Vincent haft så svårt för när Arvid är närgången. Alla pratar om fördelen med tvillingar är deras tighta band och om den ena är ledsen blir inget bra om inte syskonet är med osv. Det låter ju så mysigt. Varför har vi fått två individualister? 
När de var små låg de ju mer än gärna tillsammans och framför allt Vincent drogs som en magnet till Arvid. Sen hände något och nåde den som störde Vincents privata zon. 
MEN, det har börjat vända igen! De börjar interagera mer och mer med varann (åt båda håll) vilket är fantastiskt att se. Vincent till och med klappade på Arvid idag när Arvid rullade upp PÅ Vincent. Bjuder på en skelögd suddig bildserie på detta framsteg:




Idag har vi varit på vår livs (nåja, kanske inte min då) sångstund. Den hölls utomhus så det passade ju oss alldeles ypperligt. Eller ja, Vincent var på sångstund. Arvid underlättade för mamman genom att sova sig igenom.
Vincent tyckte det var mycket spännande med alla barn och andra människor. Diggade med lite ibland men kom inte igång riktigt förrän sångstunden var slut. Han var ju tvungen att lära sig sångerna första ggn.  Han kompade dock gitarren med sin maraccas!
Nu är det (såklart) snart sommaruppehåll men det var roligt att prova!

Svårt att sova...

Publicerad 2014-06-11 23:38:21 i Vardagligt,

Den välbehövliga sömnen vägrar infinna sig. Istället snurrar tankar och minnen. Vad mycket som har hänt på ett år. Ett år. Så lång tid och samtidigt så kort. 
Hur orkade vi? Hur höll vi ihop? Hur orkade grabbarna? Hurdana människor har vi blivit? Vilka spår har det satt? 

Kärt återseende

Publicerad 2014-06-10 13:02:20 i Vardagligt,

Kladd!!!


Hur går det för oss då?
Tja.. Det är tungt men har börjat vända. Killarna mår relativt bra. Äter ok. Ganska pigga. Men man märker att de smalnat av betänkligt och de är fortfarande lite slöa och dävna. 
För att inte tala om gnälliga. Men det tror jag är en kombination av rastlöshet och klåda i munnen. 

Föräldrarna och farmorn åkte också på djävulens åkomma. Mamman är symtomfri sen två dygn, bortsett från ett fortsatt illamående som kommer och går, samt en matthet utan dess like. Pappan är den som fortfarande inte har blivit symtomfri, stackarn. 
Konstig magsjuka det här. Utdragen liksom.. 

Ja fy. Nu har vi tyckt synd om oss själva så det räcker för ett tag. Särskilt med uteblivna bröllopsbesök, uteblivna rep inför helgens festival och den fantastiska sommaren som finns utanför fönstret. 
Snälla, låt oss nu vara friska resten av sommaren. På vårt eget bröllop och på vår gemensamma semester! Snälla snälla snälla!


Längtar efter kladd!

Publicerad 2014-06-06 23:10:54 i Vardagligt,

Inte trodde jag att den dagen skulle komma då jag längtar efter det här:
Pigga killar som äter och kladdar.

Det börjar bli slitet det Elveskärska huset. Fick åka en sväng med killarna till barnjouren i grannstaden då Arvid blev allt mer apatisk och matt och inte alls sig lik. 
Detta trots betydligt mindre kräk/diarre och trots att de fick i sig lite lite mer än tidigare dygn. 
Väl på plats blev pappan akut-illamående och fick vända hem. Killarna hade 40 graders feber båda två. Så nu är det alvedon och ipren kontinuerligt dygnet runt som gäller ett tag. Dessutom ville sköterskan att jag skulle få i dem 1-2 dl vätska till var innan de somnade för natten. Men det var helt kört. Så trötta att de inte ens sväljer när jag sprutar in vätskeersättning. Får snällt vänta nån timme innan jag kan bråka var femte minut med dem igen. Och lagom tills det är klart är det dags för Alvedon. Och mer vätska. Och......
Inte nog med att jag laddar för tredje vakennatten. 
Vi missar fina vännernas bröllop imorgon. Och jag är inte ens sjuk!
:( 
Nu ska jag gråta stora krokodiltårar och tycka att livet är lite orättvist,
Sen ska jag glädjas åt att det iaf *peppar peppar* inte var vårt bröllop jag missade för andra ggn... 

Mkt kan man hinna med på 1,5 mån...

Publicerad 2014-06-05 23:59:58 i Vardagligt,

Närmare bestämt två förkylningar och en omgång magsjuka. 
Stackars stackars killarna!
De har dock varit vid gott mod hela dagen mer eller mindre, förutom lite magont, trots en natt full med kräkningar. 
Och vi som inte ens helt vågat släppa på isoleringen/försiktigheten ännu. Vad händer när vi gör det??
Vincent får bara behålla vätskeersättning än så länge så vi kämpar på med den. ca var femte minut.. Arvid har dock kunnat behålla lite lite ersättning, gröt och blåbärssoppa på em/kväll. Eftersom Arvid var den som blev sjuk först (även  det inte skiljde särskilt mycket) hoppas vi att Vincent mår bättre snart med!
Nu håller vi bara tummarna så mycket det bara går, att föräldrarna får hålla sig friska så de slipper missa vännernas bröllop på lördag! Det skulle vara katastrof!
Bild från härom dagen...

Besök hos sjukgymnasten

Publicerad 2014-06-04 21:07:18 i Vardagligt,

Idag var vi hos sjukgymnasten på barnmottagningen. Arvid var lite skeptisk först i sitt nyvakna tillstånd men smälte ganska snart. Vincent var med på tonerna direkt. 
Det är så roligt att se dem med henne. De vill verkligen visa vad de kan. Söker ögonkontakt och gör något de kan för att få bekräftelse. Vincent försökte tappert även när det blev Arvids tur :). Så den människan har verkligen hamnat på rätt plats i livet!
Hon kunde ju bekräfta det vi redan visste. Vincent är lite ovillig att använda vänster hand och lite skakigare i den när han väl gör det (men använder den fint vid aktivitet e dubbelfattning etc). Samt att han bygger uppför mycket tonus när han blir ivrig så han skakar. Det kan växa bort men kan även kvarstå ett tag. I övrigt tyckte hon att han imponerade sen förra gången med ex att nästan kunna sitta och vara mycket starkare och aktivare sen sist. 
Arvid är ju mycket svagare i kroppen som vi vet. Dessutom är han oooerhört mjuk i hela kroppen (vränger sig ut och in och åt alla håll :)) vilket inte gör det hela lättare för honom. Den mjukheten/överrörligheten är nog dock nedärvd från hans mamma som också var överrörlig som barn. Han har problem att hitta och få ihop koordinationen av musklerna i de stora muskelgrupperna som rör grovmotoriken. Däremot är han duktigare än Vincent på finmotoriken. Hon tyckte dock att även Arvid kommit en bra bit på vägen och att vår eviga träning på golvet (jag och killarna ägnar ju åtskilliga timmar där på vardagarna) har gett, om än lite men ändå, resultat! 
Hon verkar inte särskilt bekymrad över våra killar utan tycker att, med deras förutsättningar och deras ryggsäck, utvecklas jättefint. Hon tror att det kommer. De utvecklas ju hela tiden om än inte i så snabb takt som "vanliga" barn och är lite mer "omogna" i sitt sätt. 
Det känns ju ändå skönt att höra. Hon menar att deras "symtom" inte är ovanliga för tidiga prematurer. 
Hon säger också att det kommer att komma även på Arvid men förberedde oss på att det kan ta tid innan han ex kan sitta osv, vilket vi såklart redan räknat ut ;). 

Sen fick vi med oss hjälpstolen. Som är lite tightare för att ge mer stöd åt kroppen så de kan fokusera på ätandet. Vi ska prova och se om det fungerar bättre med den än med våra egna annars får vi lämna tillbaka den. Sjukgymnasten trodde at den iaf kunde vara väldigt bra till Arvid. Vi hoppas på det. Invigning får bli imorgon (då kanske ni även kan få en bild).
Vincent
Visst ja, Vincent har nu fått igenom sin fjärde tand och Arvids är på g. Men vad det verkar klia. ALLT ska in i munnen! De är dock vid förvånansvärt gott mod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela