arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Gott Nytt År!

Publicerad 2013-12-31 19:46:34 i Första tiden hemma,

Vi hoppas på ett lugnt, fridfullt och alldeles fantastiskt 2014! 
Året då killarna inte längre ska behöva vara oäktingar och då vi ska erövra den "normala" sociala tillvaron igen. Året då hela familjen ska ha hälsan!

Jag hade, i sann blogganda, tänkt skriva något om året som gått och tittat tillbaka med bilder i en fin resume, men somm bekant är småbarnsförälderns största fiende Tiden så det blev inte så. Än iaf. 

Jag kan iaf konstatera att det känns som om jag missat ett år, samtidigt som mer än någonsin skett. 
I början på året blev jag gravid. Knappt hann jag få reda på det innan illamåendet slog till och jag var sängliggandes 5 veckor konstsnt småätande för att lindra.
Hann just gå tillbaka till jobbet. Fick mycket yrsel och sammandragningar. Gick ner i arbetstid. Mådde äntligen bra! Sen gick vattnet och så var karusellen igång. Så så mycket annat än graviditet och sjukhus har inte det här året bestått av.
Men aldrig har jag upplevt så mycket kärlek som i år. Till barnen, till familjen. Från nära, kära och inte alls nära. 

Bäst beskrivning av året: Omtumlande!

Gott Nytt År önskar vi alla våra fantastiska läsare som stöttat oss på vår resa!

Kort tjock/lång "smal"

Publicerad 2013-12-30 12:10:14 i Första tiden hemma,

Dagens vikt och längd
Arvid 6015 g 58 cm
Vincent 5855 g 60 cm
 Arvid hade dragit ifrån brorsan viktmässigt igen men Vincent kontrar med en längd-spurt.

Fina blommor mamman fick på födelsedagen

Break

Publicerad 2013-12-30 10:01:40 i Första tiden hemma,

Utsäkta den skrala uppdateringen. Inspirationen och tiden har varit knapp. Vi har firat mammans födelsedag och firat morfar S födelsedag. Därtill har både bredband och wifi på telefonen krånglat så det blir lite halvdant :).

Idag bär det av till Bvc för att se så all julmat har gjort sitt. 
Fantastisk känsla att kunna GÅ dit!
Vincent flirtar med pappa

Arvid flirtar med mamma

Efter en väldigt behaglig period har killarna hamnat i en period där de är väldigt ledsna, framför allt kvällstid. Att få i dem mat och få dem att sova på kvällen har blivit ett väldigt projekt. Dessutom sover de mycket oroligare. Kanske kommer jul och flytt ikapp, kanske är det en fas i utvecklingen...

Vi är så ovana vid att de är regelrätt ledsna och nästan otröstliga. De brukar mest gnälla lite och sen är det bra.. Jobbigt är det iaf att se dem ledsna... Hoppas det blir bättre snart!


Charmtroll

Publicerad 2013-12-26 21:21:45 i Första tiden hemma,

Även Arvid har på senare tid blivit ett riktigt charmtroll. Jag tror att han har mycket mindre ont i magen för han knorrar inte lika mycket och är inte lika ledsen. Och då klart att man har mer ork och lust till att flirta och charma! 
Suddigt charmtroll <3

Vincent har idag upptäckt sin hand. De använder ju båda sina händer mer och mer för varje dag och har gjort ett tag. Vevar, greppar det som kommer i vägen, äter på dem, gnuggar ögonen osv. Men idag har Vincent sträckt ut handen och verkligen stirrat fascinerat på den. Flera gånger. 

Mer än nöjd med årets julklappar...

Publicerad 2013-12-25 22:13:23 i Första tiden hemma,

Arvid är mycket förtjust i Maraccasen han fick av morfar PG!

De har fått en himla massa fina och smarta julklappar killarna, bla (med mera!):
-gosedjur
-leksaker (föräldrarna insåg att de inte hade några alls, o nu börjar de bli såpass intresserade!)
-sparkonto
-hörselskydd
-bärselar
-pengar
-mössor
-cd
-babyvakt
-lyckönskningar
-filtar
-sockar
Ja ni ser, några har tydligen varit väldigt snälla i år!
Tydligen har även vi föräldrar gjort något rätt också eftersom även vi fått finfina presenter!

Fin julafton

Publicerad 2013-12-24 23:07:55 i Första tiden hemma,

Det blev en fin julafton. Hoppas ni haft det samma!

Vincent ser lite fundersam ut över det här med jul... Snälla måste de (och vi) iaf ha varit så mycket fina presenter som de/vi fått idag!

God Jul

Publicerad 2013-12-23 21:59:56 i Första tiden hemma,

Önskar vi alla våra härliga bloggläsare!

Nu är nya lyan tillräckligt i ordning för att fira en lugn och stillsam jul i hemmets trygga vrå. 

Flyttkaostrots eller 3-månadskrångel?

Publicerad 2013-12-22 22:45:30 i Första tiden hemma,

Killarna har senaste veckan krånglat så med maten. Äter 50 ml, slutar, äter lite till en kvart senare, krånglar, vrider på huvudet, gråter, skrattar mot den som matar istället för att äta osv.
Jag har därför varit lite orolig att de inte får i sig ordentligt. Särskilt som de fortsätter sova så bra på nätterna. Men vi tog veckans vikt idag och de hade ökat 160/180g så det var ju godkänt!
Så vi får väl fortsätta ägna våra dagar åt matning matning matning och en massa krångel...

Dagens vikt
Arvid 5780g
Vincent 5700g

Dessutom har Arvid under ungefär samma period varit en hel del ledsen kvällstid.
Men det är klart att de också reagerar på allt med flytten, packning, sjukhusbesök och båda är dessutom lite hostiga...

Jag vill också säga grattis till killarna på deras korrigerade (från fullgången tid) 3 månadsdag!!! Hurra!



Sta-bor!

Publicerad 2013-12-22 05:54:21 i Första tiden hemma,

Som vanligt när familjen Elveskär ska göra något ska det göras NU. Helst igår. Vi fick tillträde till lägenheten i fredags. Igår, lördag flyttade vi!
Tusen tusen tack till alla som på något vis hjälpt till, från att bära, passa barn, baka muffins, till att skruva spjälsäng eller vara allmänn påhejare!
Killarna har fått en regnbågsslinga till sitt rum! Såå fin! (Bilden gör den inte rättvisa)
Vi vuxna fick (valde) en mer naturell variant, men lika fin!

Varm i magen

Publicerad 2013-12-19 22:14:17 i Första tiden hemma,

Man blir ju alldeles varm i magen när de skrattar! 


De är fortfarande inte så jätteframåt när det kommer till joller och ljud. Men det blir mer och mer för varje dag. Dessa små skrattljud. Man smälter ju varje gång! 

Vem sa att det går fortare med ett barn?

Publicerad 2013-12-19 11:41:55 i Arvid, Första tiden hemma,

Jag tänkte i mitt stilla sinne, igår när jag och Arvid skulle iväg till hörcentralen, att det är ju piece of cake. Ett barn går ju hur fort och smidigt som helst.
Med förra hörselbesöket i färskt minne, när Arvid vägrade ligga tyst och stilla hade jag en plan att åka i tid så han kunde få mat innan besöket.
Men som alltid, saker tar längre tid med barn. När klockan tickade på började jag bli lite stressad. Tanken att komma tidigt försvann och målet blev att komma i tid. (förra gången var vi sena)
Byt blöja, packa skötväska, kamma håret, borsta tänderna och så iväg. Hinner inte ut från uppfarten innan jag känner en odör. Inte kan stackars barnet sitta i en smutsig blöja hela vägen till Borås. Nej, ut med barnet ur bilen, in och tvinga stackars pappan byta blöjan. Den RENA blöjan! Grundlurad!
I med barnet i bilen igen och så iväg. Tror inte mina ögon när det finns en parkeringsplats ledig precis intill entren. Försöker dra kortet i parkeringsautomaten, krånglar. Drar igen, kan inte läsas. Får panik, med 10 min ungefär till godo. Läser instruktionerna långsamt en gång (egentligen letade jag efter nr till supporten) och inser att man ska sätta i och dra ut direkt. Funkar äntligen!
Ut med vagnen, i med barnet.
Ungefär 10.22 dyker vi in genom dörren till Hörcentralen. Jag inbillar mig att jag kanske hinner få i honom några droppar ersättning och börjar göra i ordning. I knäet. Big mistake. När jag hällt i vatten och pulver och det bara är att sätta på locket och skaka, lyckas jag skvimpa ut närmare allt pulver över hela knäet. Pust. Torka lite hjälpligt. Får i Arvid lite mat, med betoning på lite.
Dags för undersökning. Undersökning som, som jag skrev igår, gick lika bra som sist. En flirtig, pratglad och social kille som inte alls ville sova. En mamma som känner sig värdelös som inte lyckas få sin bebis att sova. Men Arvid vill aldrig sova när han är borta (inte för att han sover så mycket på dagen hemma heller). 
 
Hemgång igen med ogjort ärende.
 
Vem sa att det är lättare/går fortare med ett barn? Där fick jag allt äta upp min hatt.

Arvid och öronen

Publicerad 2013-12-18 15:07:11 i Första tiden hemma,

Idag var jag och Arvid på ny hörselkontroll. Även denna gång vägrade han somna eller ligga tyst och still. Det är ju så mycket roligare att skratta, sprattla och veva med armarna! Konstanta störningar gjorde alltså att man inte fick något resultat idag heller. Dock gjorde man en mätning på trumhinnorna och de rörde sig inte tillräckligt vilket tyder på vätska bakom trumhinnorna. På en del barn försvinner det av sig självt medan andra måste operera in rör när de är runt året. 
Eftersom ett öra gått igenom trots detta så är det mycket möjligt att han hör även på högerörat, men det ska såklart följas upp och nytt test blir troligtvis när han är närmare 9-10mån (korrigerat eftersom det har med mognad att göra).

Pust. Alltid är det något.


Finn två fel..

Publicerad 2013-12-18 14:54:51 i Första tiden hemma,


Såhär hittade jag buskillarna imorse. En som sparkat över sitt täcke över stackars brorsan och sen själv hamnat nedanför sin kudde. Men det var iaf strax innan åtta. Oh yes! Grabbarna sover längre och längre nätter, men mamman blir tröttare och tröttare... Så där trött ni vet så man mår illa och knappt orkar hålla ögonen öppna... 

Det bådar inte gott inför flytt och pappan som ska börja jobba efter årsskiftet. Men vem vet... Kanske är jag piggare redan imorgon.

Dr Lung

Publicerad 2013-12-17 12:19:43 i Första tiden hemma,

Dr Lung var mycket nöjd med killarna. Inget behov av inhalationer eller annat. Hon tyckte de var förvånansvärt välmående för sin tidiga födelse. Tackar vi för!
Vi har några mål tills nästa gång vi ses om 4 månader:
-prova att byta över till vanlig ersättning
-prova sätta ut Nexium
-plocka bort apne-larmen inom några månader

Så får vi se hur det går...

Nu samlar vi krafter inför nästa möte...


Finfina njurar

Publicerad 2013-12-16 14:07:57 i Första tiden hemma,

Idag fick vi svar på ultraljud njurar. Det såg fint ut och behöver inte följas upp vidare. Förkalkningarna man tidigare sett var borta. Skönt! En sak att lägga åt sidan. 

Hur gick natten då?
Jag hade (precis som även Sandra föreslog) en tanke om att de kanske sov så bra för att de inte sov tillsammans. Vincent sov ju hos oss. Så i natt la vi dem skavfötters. Hur de sov? Från 23:30-06! Så kanske är det så, eller så börjar de helt enkelt sova längre nu.. Skönt är det iaf!

Arvid ser lite ut som om han sålt smöret... 

Miljö- och plånboksvänlig toppen idé?!

Publicerad 2013-12-16 12:48:59 i Första tiden hemma,

Jag har kommit på det! Idén som sparar både plånbok och miljö. Iaf i tanken så är det en bra idé.
I Stockholm var det några tjejer som startade ett klädbibliotek. För att folk ska slippa köpa kläder för "engångsbruk" så som finare fest etc. Jag tänker att man skulle kunna göra samma sak fast med leksaker. Tänk en leksaks"butik" där barnen fick välja vad de ville utan att behöva betala dyra pengar, lekaker som sen snabbt faller i glömska i någon låda...
Och eftersom jag förstår att det inte är någon som kommer starta ett leksaksbibliotek eftersom det inte finns några pengar att tjäna så kanske man iaf kan ha leksaksbytar-dagar med sina vänner. Det är ju många som har klädbytar-dagar, så varför inte?

Var är knorris?

Publicerad 2013-12-15 23:13:21 i Första tiden hemma,

Jag tror att jag tidigare skrivit om att Arvid varit väldigt mycket ledsen, troligen pga magont. Vi använde pysventil nästan dagligen och gjorde mycket magmassage. Ungefär i den vevan var han även, som jag skrivit, väldigt knorrig och spände sig mycket. Nu sen en tid tillbaka (tidsuppfattningen är grymt dålig när tillvaron är så här så hur länge låter jag vara osagt) har det vänt och blivit mycket bättre! Såå skönt för alla parter! Hoppas det fortsätter så!
Bjuder på en skelisVincent <3

Dagen till ära...

Publicerad 2013-12-15 09:17:28 i Första tiden hemma,

Tredje advent och allt. Då hände det!


Igår när killarna skulle sova vägrade Vincent somna i sin säng så han fick ligga jämte mig. Han somnade och jag vågade inte flytta över honom i rädsla att väcka honom igen. -Men jag lägger över honom sen när de äter, säger Daniel. 
Döm om vår förvåning när killarna väckte oss först klockan åtta! Åtta! De har då sovit mellan 23-08! 
Gör det gärna till en vana pojkar!

Dagens vikt
Arvid 5600 g
Vincent 5540 g



Första leken

Publicerad 2013-12-14 23:08:51 i Första tiden hemma,

Vincent, snart 3 månader har idag kommit på sin första lek.
Pappan bäddar om killarna. Vincent sparkar av täcket, pappan drar upp täcket och Vincent skrattar. Vincent sparkar av täcket, pappan drar upp och Vincent skrattar. Osv osv osv.


Slänger in en bild på båda killarna och Arvid sötnosen också...



Utveckling av bloggen

Publicerad 2013-12-14 12:45:40 i Första tiden hemma,

Kära läsare! Vad vill ni läsa om?
Killarna är, och kommer fortsätta vara märkta av att de är prematurer, om inte för alltid så iaf för en lång tid framöver. Men att skriva blogginlägg baserat utifrån prematuritet går inte dagligen. Det är jag glad för, för då går det ju framåt. Att skriva om våra dagar blir ganska enahanda i längden. :) och visst kan jag skriva om tvillingskapet men de är ju även två individer var för sig så allt är ju inte relaterat till just tvillingar... Så jag har börjat bredda inläggen så smått, så som livsstil och annat runt omkring som också hör till familjelivet och dess funderingar. Är det något ni vill läsa om eller ska jag hålla det utanför bloggen? Jag menar ex så som spartips och barnuppfostran etc..
Nåt särskilt ni skulle vilja att jag skrev om? 
Vincent tycker det är sådär kul att blogga.. :)

Uppkopplade mamman

Publicerad 2013-12-14 12:36:07 i Föräldrarna,

Jag har tänkt mycket på det här med att ständigt vara online, kontaktbar osv.
För egen del har det varit en överlevnadsstrategi sen vi hamnade på sjukhus. En möjlighet att behålla kontakt med omvärlden, det "normala" och mina nära och kära. Samt en bearbetning i form av skrivandet på bloggen.
Men det är inte det jag funderat så mycket på. Det är stressen över att alltid vara uppdaterad. Eller snarare rastlösheten som kommer med detta.
 
Jag har svårt att slappna av och bara vara. Jag njuter av mina killar, det är inte det (och jag har blivit mycket mer närvarande i nuet sen de kom än tidigare).
Men när man dubbelmatar och alltså inte har någon hand ledig att kolla vare sig dator, TV eller telefon och riktigt känner hur tiden sneglar sig fram pga detta, då är det något som är fel. Eller när man tittar på något program via play och det blir reklam-paus på kanske 1-2 minuter (!!!) och man inte klarar att vänta utan måste passa på att ta upp telefonen emellan. Eller varför inte, behovet av att ta med telefonen när man går på toaletten.
 
I somras läste jag en artikel om faran med vatten. En läkare beskrev hur många barn som hamnade på akuten pga vatten och drunkning. En av de största bovarna i dramat var ouppmärksamma föräldrar som tittade på sina telefoner istället för på barnen. "Men hallå?! Klart som sjutton man håller koll på barnen när de är i/vid vatten!" Tänkte jag i mitt stilla sinne och förbannade dessa självupptagna föräldrar.
Men jag märker ju nu, att det är inte lätt! Än har jag inte bekymret att barnen leker och kan drabbas av farligheter när jag tittar bort. Men mycket av mitt fokus tas från killarna till det aldrig sinande facebook- eller bloggflödet. 
 
Redan innan killarna kom gick jag i funderingar på att logga ut mig. Jag funderade länge på att ta bort min facebook och jag raderade min tidigare blogg osv. Men jag vill inte vara utan. Bara vara lite mer närvarande här och nu. Komprimera skärmtiden. Göra något som faktiskt är på riktigt. Spela kort eller baka eller laga mat eller, nu när killarna kräver sin närhet, läsa en bok. Jag har inte läst en bok sen vi kom hem. Jag skyller på tidsbrist. Men en lättläst bok som man kan lägga ifrån sig emellanåt hade jag hunnit med. Om jag ville. Men det är så mycket annat som hela tiden pockar på uppmärksamhet, online.
 
För min del är det inte stressen av att missa något som händer på ex facebook utan rastlösheten över att göra ingenting i några minuter. Hur blev jag så otroligt rastlös? (jag har alltid varit en rastlös själ men det här har blivit extremt). Att vänta några minuter på bussen, gå och kissa i lugn och ro,  stå rakt upp och ner i kön på Ica eller bara mata mina barn och titta dem djupt i ögonen, utan att behöva ta upp telefonen.
 
Det lustiga i sammanhanget är att jag alltid varit väldigt bestämd över att barn ska ha begränsad skärmtid. Barn ska inte sitta klistrade framför en skräm dagarna i ända. Det är förödande både för deras fantasi och fysiologi.
 
Tiden jag tillbringar framför datorn eller framför TV:n är helt "normal", det är den där smarta telefonen som ställer till det, den som ständigt är närvarande.
 
Knep på hur man loggar ut? Jag vet att jag inte är ensam om detta fenomen. Vad kan vi göra för att lära våra barn bättre vanor? Att slippa möta stressen?

Låt inte mig störa...

Publicerad 2013-12-14 07:29:33 i Första tiden hemma,

Killarna väckte mig kl.7 och var hungriga. Inte så mycket mer med det. Förutom att de båda åt ca 25 ml för att sen somna om i godan ro och lämna en vaken och hungrig mamma i sticket...


Effektivt

Publicerad 2013-12-13 12:52:37 i Första tiden hemma,

En sak har jag konstaterat. Man blir effektiv när man får barn. 
Jag förundrades alltid över klasskompisarna som orkade plugga på Högskolan och hade barn hemma. Carolina sa då att man blir effektiv. Man pluggar när det blir en lucka för att man måste. Inte som vi andra som drog ut på allt tills sista stund.

Och ja, precis så är det. Killarna (alla 3) tittade på film och var lugna igår kväll så då var det bara att sätta igång och packa. Typ 15 fyllda banankartonger senare kunde jag konstatera att jag blivit något effektivare som mamma än innan. 
Arvid flirtar med pappa som vanligt, jag har sagt det innan, men han avgudar verkligen sin pappa! (Och det är såklart ömsesidigt)?

Nostalgi-tripp

Publicerad 2013-12-12 18:09:20 i Första tiden hemma,

Mamman och grabbarna kör nostalgi-tripp och tittar på Pip-Larssons medan pappan åker en sväng till tippen.
Nåja, nostalgi för mamman. Killarna skrattar och undrar vart mobilerna, datorerna och surfplattorna är och tycker det är ett ganska töntigt program. Men mamman är nöjd.

De där lådorna som mamman tänkte packa ett stort gäng per dag, för att för en gångs skull vara ute i god tid så att flytten ska bli så smidig som möjligt, lyser med sin frånvaro. Har ni provat att flyttpacka med två små bebisar och en ordentlig förkylning på det? Inte. Tips från coachen. Låt bli :).

Bumbo

Publicerad 2013-12-12 01:08:22 i Första tiden hemma,

Arvid fick prova den nya Bumbo-stolen igår. Så länge den satt på bordet var det ju kalas-bra för man såg jättebra därifrån! Superbra när man ville (som alltid) flirta med bästa pappa!
Nacken är dock fortsatt ostabil, särskilt på Arvid som inte är lika framåt i att själv lyfta på huvudet som brorsan. Att ligga på magen blir vi bara arga som bin av.

I denna vinkeln ser han väldigt prematur-söt ut :)

Kavat tre-åring?

Publicerad 2013-12-12 01:05:08 i Första tiden hemma,

Tror att unge herr Vincent kommer att bli en uppnosig ung herre om något år...

Sådan mor sådan son.

Förhoppningsvis kommer han även behålla sitt glada humör och sin charm... 

Spara och slösa

Publicerad 2013-12-10 20:16:52 i Föräldrarna,

 
 
Går det att göra om en Slösa till en Spara?
Familjen Elveskär (jag må ha blivit snuvad på mitt blivande efternamn ännu ett tag, men räknar mig ändå som medlem i familjen) ska flytta till storstan. Eller iaf "förorten" till storstan :).
 
Det innebär att boendekostnaderna kommer att öka samtidigt som jag kommer få in mindre pengar pga att vi går från VAB till mamma-penning. Å andra sidan börjar pappan jobba men mellanskillnaden försvinner väl i ökade bensinkostnader. :)
 
Summa summarum är iaf att vi behöver hålla mer i pengarna för att kunna vara hemma ett tag med grabbarna.
Det är lättare sagt än gjort. Iaf för en Slösa som mig. Pengar rinner mellan mina fingrar som smör i solsken utan att jag förstått vad som hänt.
Men tanken på ett liv i "enkelhet", där man fokuserar mer på det som är viktigt, familjen, barnen, mycket tid att umgås och slippa sönderstressade magar, tilltalar mig. 
Det man (iaf jag) minns från sin barndom är inte de dyra bilarna eller nyaste prylarna utan tiden föräldrarna la på att leka lekar, pyssla, spela spel, läsa sagor, spela musik och umgås. Man minns inte besöken på McDonalds utan de mysiga picknickarna. 
 
Nu läser jag inspirerande bloggar om downshifting och hemmaföräldrar för att hitta inspiration att leva bra på mindre pengar under min mamma-ledighet. 
Jag tror utan tvekan att livskvaliteten ökar med minskad konsumtion. Frågan är bara hur man ska "vänja sig av" med att konsumera i den mängd som vi gjort. Sällan har vi lagat saker som gått sönder utan istället köpt nytt. Och även om vi varit trogna både loppis och second hand-kunder har det många gånger varit inköp utöver det nödvändiga, bara för att det är billigt.
 
Nu ska jag bara lära mig att tillämpa det i verkliga livet och kanske lyckas övertyga pappan om det samma.
 
Önska mig lycka till!

En plåga

Publicerad 2013-12-10 10:23:05 i Första tiden hemma,

Vet ni hur jobbigt det är att vara hemma men inte våga ta i sina barn? Typ skitjobbigt.
Förkylningen har nu, efter först halsont, sen nästäppa och därpå torrhosta, kommit till stadiet med slemhosta så jag hoppas detta är slutet på eländet.
Frågan är ju vem som smittar mest. Jag som hostar och snorar men har varit sjuk ett par dagar eller pappan som börjar få ont i halsen idag...
Fick låna en onepiece som var lite tight... :)

Throw back Monday och dagens vikt

Publicerad 2013-12-09 23:13:48 i Första tiden hemma,

(visst var det så?! ;)
 
Tänk att det inte är särskilt längesen alls som killarna var så här små... kanske 1,5 mån sen...
Här tyckte vi att de var jättestora dock.. men oj vilken skillnad mot idag!
 
 
och ännu mer galet att de varit så här (!!!) små:
 
någonstans där emellan var de så här små också.. även här tyckte vi att de var så stora! :)
 
Mot dagens klumpedunsar (de hade iofs inte gått upp nåt vidare i vikt denna veckan, men eftersom det är första gången det händer typ så tänker jag inte bekymra mig än):
 
Första gången Arvid satt i en babysitter var han något mindre...
 
 
Dagens vikt:
Arvid 5440g (+6 g, men å andra sidan gick han ju all in förra veckan)
Vincent 5290 (+100 g)
 

På tu man hand

Publicerad 2013-12-07 22:33:47 i Första tiden hemma,

Eftersom julafton inte blir som den ska iom infektionsrisker med allt vad det innebär så övertygade jag barnens farmor om att vara barnvakt och tog med pappan på ett ordentligt julbord i
min gamla hemby. Det var fantastiskt gott och mysigt. Men småbarnsföräldrar som vi är åt vi lite för mycket lite för fort nu när chansen fanns och var därför ganska övergödda när vi gick därifrån. Att man aldrig lär sig... :)
Det var iaf mycket mysigt!


För att han är söt

Publicerad 2013-12-06 15:47:11 i Första tiden hemma,

Vinnie-pinnie

Arvid (ja man kan låna varandras kläder! Varannan dag ;)

Vi sitter, som alla andra, insnöade med brasan igång och myser!

Killarna, särskilt Vincent, äter väldigt mycket på sina händer för tillfället. Vet inte om de försöker säga sina föräldrar något om att de får för lite mat?! ;)

Knorrhane

Publicerad 2013-12-05 13:37:17 i Första tiden hemma,

Jag tycker facebook är bra. Det är en bra mötesplats för att "träffa" andra i samma situation som en själv.
Jag är till exempel med i en grupp för extrema prematurer. (Jag är även med i en för för tidigt födda barn men märker att det är stor skillnad på att ha ett barn fött i v.34 och ett runt v.25). I den gruppen finns det alltid folk som förstår, har varit med om det samma etc. Sånt som vänner och bekanta inte kan sätta sig in i hur mycket de än försöker. Sådana saker som man måste ha upplevt själv. Där finns alltid nån att fråga.
Jag är även med i två tvillinggrupper. Det är lite samma sak där. Det är speciellt att ha två barn som är lika gamla. Svårt att föreställa sig om man inte själv är mitt i det. I dessa grupper kan man se att andra tagit sig igenom de tuffa perioderna helskinnade, få tips och råd om praktiska saker och problem som uppstår när barnen är två. Eller bara få lite stöttning och uppmuntran när det känns hopplöst.

Jag gillar också second hand-trenden man kan se på fejjan nu. Kostar gratis och många saker får dagligen nya glada ägare istället för att belasta vår redan hårt ansatta miljö!

Så ja, man kan säga mycket om facebook men när det gäller dessa saker så tycker jag det är guld värt!

Idag exempelvis frågade jag i prematurgruppen angående vår lilla Arvid som knorrar stånkar stönar och spänner sig hela dagarna. Sällan är helt lugn eller tyst. Har ju hört från neo om prematurknorr men Vincent är ju aldrig sådan. Såklart fanns det många med liknande erfarenheter som kunde "trösta" med att det går över med tiden. Bara en sådan sak som att andra har varit med. När det annars känns som att alla andra barn är så tysta och nöjda.. :)

Jag ber om ursäkt om inlägget blev rörigt. Har svårt att få överblick när jag skriver från mobilen..
Vår alldeles egna lilla knorris!


 

Spexarn

Publicerad 2013-12-05 13:23:06 i Första tiden hemma,

Vincent skojade med mig imorse. Han gick från denna min

Till denna
Till så här stort flin
På ungefär två sekunder.

"Hahaa skoja bara" liksom. Förmiddagarna är utan tvekan bästa stunden på dagen. Båda killarna skrattar och flirtar hej vilt!
 💛


Kittlig?

Publicerad 2013-12-05 13:18:23 i Första tiden hemma,

Vincent upptäckte sina fötter idag. Nej visst ja, det var ju brorsans fötter. Mycket roliga att pilla på. Gärna med pincettgreppet om Arvids stortå! ;)


BVC

Publicerad 2013-12-03 22:28:30 i Första tiden hemma,

Idag har vi varit på BVC.
Dagens vikt:
Arvid 5434 g och 56 cm lång
Vincent 5186 g och 56.5 cm lång.

Vincent håller en bra viktuppgång. Arvid öser på lite to much som vanligt. ;)

Kollar man deras korrigerade kurvor ligger de finfint! Viktmässigt ligger de exakt på mittkurvan för sina 2.5 mån! Fantastiskt tycker jag!

Noj-mamman har varit i farten igen. Jag funderade på att killarnas gripreflex blivit sämre. Inte när de håller kring saker eller så, då håller de ordentligt men när man sätter nåt i handen, den där reflexen att grabba tag stenhårt. Den har successivt försvunnit. Men enligt BVC är detta ett normaltillstånd för att så småningom ersättas av den viljestyrda gripreflexen. Så jag har som vanligt nojat lite i onödan. :)

När jag blir stor...

Publicerad 2013-12-02 12:22:15 i Första tiden hemma,

"År 2030. Jag ska ha två barn, Sandra och Oskar. Och en man som heter Peter (hm, jag hade nog inte koll på att Pappa PG egentligen heter Peter). Vi ska heta Johanderson i efternamn, med ETT s. Jag ska vara lärare eller ha en blomster-butik. Vi ska bo på landet och ha höns, getter och så får vi inte glömma katterna. Vi ska ha en husvagn. Jag ska ha en volvo och Peter ska ha en Jip. (undrar vad det är för bil?!). Peter ska vara lika gammal som mig men fylla år i November på samma födelsedag som min mamma. Sandra ska vara duktig i skolan och Oskar med, men han ska vara lite busig också."
Ida Grendel Årskurs 2

Haha, jag skrattade så jag grät när jag läste min framtidsvision igår när jag rensade bland gammal bråte. Jag vet ju iofs vad jag vill och det har jag tydligen alltid gjort. :)
Tur att jag har några år på mig att rätta till ett och annat. (undrar vem av mina söner som ska göra könsbyte?)

Jag kunde även konstatera att mitt behov av att skriva har hållt i sig sedan jag först kunde skriva. Jag hittade MÅNGA sagor och berättelser redan från lågstadiet och upp till gymnasiet, därefter kom dagböcker, sångtexter och till sist blogg. Synd att man inte sparat de gamla bloggarna, eller kanske är det tur?! :)

Fina arbetskamrater!

Publicerad 2013-12-01 12:49:56 i Första tiden hemma,

Idag kom en kollega förbi med det här lasset med presenter från fantastiska kollegor! Tusen tack! Oj vad glada vi blev! Så glada så både Vincent och Arvid var tvungna att flirta lite med Helena :).

Tack!!! Och ett extra tack till Helena som hade bakat tårta! ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela