arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

2 stora saker på en gång.

Publicerad 2015-02-23 16:58:12 i Vardagligt,

1. Den här mamman började jobba efter 21 månader och 3 dagar efter att ha lämnat i all hast. Så här trött är man efter första dagen...

2. Vincent gick sina första steg!!! Han var storsint nog att vänta tills mamman kom hem från jobbet...



Krigaren.

Publicerad 2015-02-16 22:35:59 i Vardagligt,

När Arvid är utan kläder kan jag få en klump i magen. Han är så ärrad. Han är ett vandrande bevis på hur hård start de haft. Varje gång man ser hans ärr efter hjärtoperationen eller magoperationen eller ärren efter misslyckade nålar och sondslangen, varje gång blir man påmind. Undrar hur lång tid det tar innan han kommer att fråga vad de kommer ifrån, varför han har dem. Varför de föddes så tidigt. Varför de fick bo i en låda och inte hos sin mamma och pappa. 
Jag hoppas vi kan ge dem de svar de behöver...


"Värst av allt"

Publicerad 2015-02-16 08:39:00 i Vardagligt,

... Om man bortser från ännu mer inkomstbortfall för pappan i huset och mitt LiDande ;) så är det att jag och grabbarna skulle på första av fem tvillingträffar på bvc tillsammans med ett par andra familjer med tvillingar födda -13 och -14.
Jag som inte varit med i någon mammagrupp har sett fram emot detta väldans. Så nu kommer vi dyka upp på nästa träff när alla andra redan känner varann.. Tråk tråk...


Överkörd av ett tåg...

Publicerad 2015-02-16 08:19:02 i Vardagligt,

Så slog den till. Som en sten. Förkylningen. En hel vecka (!!!) efter att pappan i huset blev dålig. Snacka om lång inkubationstid på den...
För mig som inte varit sjuk sen magsjukan i början på Juni känns det väldigt ynkligt. ;) måtte det ge med sig snabbt!
(Bilden från gårdagens välbehövliga egentid)


Konstig åkomma...

Publicerad 2015-02-14 21:43:15 i Vardagligt,

Igår var Vincent med om en konstig incident. Det hela började med att han hade lite rosslig hosta från morgonen. Inte så förvånande med tanke på att pappan i huset varit ordentligt förkyld i nästan en veckas tid utan att någon av oss andra blivit smittade. När det var dags för lunch blev han jätteledsen och trött. Varpå han kräktes upp en massa helt appropå. När han fick komma upp i famnen var han varm som en liten kamin och totalslocknade i famnen. Sen fick han alvedon och sov sin "vanliga" lunchlur. Sen var han ordentligt slö någon timme till och sen var det inget mer med det. Febern försvann och slöheten med den. Så även hostan.
Hade det inte varit för febern och hostan hade jag trott på hjärnskakning eller epilepsi men det tror jag alltså inte. 
Idag har han varit som vanligt igen. 
Lite läskigt. Men vi hoppas det var allt för den här gången.

Annars har vi hunnit med besök i Hindås med fina vänner, djurparksbesök med grill med andra fina vänner och fin promenad i fantastiskt väder och tre-rätters i fint sällskap.






Hm..?!

Publicerad 2015-02-11 10:36:22 i Vardagligt,

Vart har jag lagt kökshanduken...?



Visst ja, jag la den på pianopallen i matsalen..! 

😄

Fullt ös

Publicerad 2015-02-09 21:58:30 i Vardagligt,

I dagarna två har det nu varit fullt ös. Igår kom pappans mormor med syster på snabbvisit, sen långpromenad i solen med en morfar och en moster.
Idag bjöd morgonen på böixtvisit från Götet iform av mammans kusiner med mamma. Det följdes av ännu en långpromenix med morfar S och därpå kom Alice (med fina bloggen som jag skrev om härom sistens) med bror och mamma på finbesök och jag och pojkarna följde sen med dem in till barnens mormor på ännu ett besök.
Puh. Hängde ni med på den? :)
Intensivt men oh så trevligt!

Här tror jag att Alice och Arvid bygger torn...











(Hoppas att ingen tar illa upp över att jag lägger upp lite bilder. Isf får man hojta!)

En vana?

Publicerad 2015-02-07 07:58:39 i Vardagligt,

Tre nätter i rad har Vincent sovit i sin säng! Sista två helt utan uppvak efter typ tolv..! 
Den killen behövde nog lite lugn och ro! 


Plötsligt händer det!

Publicerad 2015-02-05 09:21:57 i Vardagligt,

Efter att för tre dagar sen ha lagt barnen i varsitt eget sovrum har Vincent inatt sovit hela natten i sin egen säng! Med bara några napp-instoppningar.
Kanske bara ren tur, men hoppas kan man ju! ;)


Den här killen däremot började sin dag med att leta upp och skära sig på mammas rakhyvel. Så mycket blod från ett så litet sår på ett så litet finger... Nu har den här mamman iaf lärt sig en läxa och flyttat dem till nya höjder!


Jag blir tosig.

Publicerad 2015-02-03 22:28:02 i Vardagligt,

... På den här årstiden! Dels tar det emot att gå ut själv med grabbarna för att det tar sån tiiiid och är så svettigt! Har man väl fått på ena kläder och börjat med nästa tar den första av sig så mycket det går igen. För att inte tala om gnället när man inte kan röra sig lika ledigt med vinterstassen på och varm blir man visst också!
Men värst är isoleringen. Det är inte många vi kan hänga med så här års. Alla är mer eller mindre förkylda. Och med värsta rs-säsongen på länge vågar vi oss inte ut så mycket bland allmänheten eller några roliga tillställningar heller...! Jag hade inbillat mig att detta år skulle bli så mycket bättre (vilket det iofs är, men man hade hoppats på lite mer normalt liv..). Efter sommaren och hösten hade man börjat vänja sig vid att leva som nästan vem som helst. 
Tur det går mot ljusare lättare tider nu! Må det gå fort!

Hade visst inga nya bilder mer än den här... Jag skulle filma Arvid när han gick men hann inte få fram videoinspelning och råkade ta en bild istället...


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela