arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Besök hos sjukgymnasten

Publicerad 2014-06-04 21:07:18 i Vardagligt,

Idag var vi hos sjukgymnasten på barnmottagningen. Arvid var lite skeptisk först i sitt nyvakna tillstånd men smälte ganska snart. Vincent var med på tonerna direkt. 
Det är så roligt att se dem med henne. De vill verkligen visa vad de kan. Söker ögonkontakt och gör något de kan för att få bekräftelse. Vincent försökte tappert även när det blev Arvids tur :). Så den människan har verkligen hamnat på rätt plats i livet!
Hon kunde ju bekräfta det vi redan visste. Vincent är lite ovillig att använda vänster hand och lite skakigare i den när han väl gör det (men använder den fint vid aktivitet e dubbelfattning etc). Samt att han bygger uppför mycket tonus när han blir ivrig så han skakar. Det kan växa bort men kan även kvarstå ett tag. I övrigt tyckte hon att han imponerade sen förra gången med ex att nästan kunna sitta och vara mycket starkare och aktivare sen sist. 
Arvid är ju mycket svagare i kroppen som vi vet. Dessutom är han oooerhört mjuk i hela kroppen (vränger sig ut och in och åt alla håll :)) vilket inte gör det hela lättare för honom. Den mjukheten/överrörligheten är nog dock nedärvd från hans mamma som också var överrörlig som barn. Han har problem att hitta och få ihop koordinationen av musklerna i de stora muskelgrupperna som rör grovmotoriken. Däremot är han duktigare än Vincent på finmotoriken. Hon tyckte dock att även Arvid kommit en bra bit på vägen och att vår eviga träning på golvet (jag och killarna ägnar ju åtskilliga timmar där på vardagarna) har gett, om än lite men ändå, resultat! 
Hon verkar inte särskilt bekymrad över våra killar utan tycker att, med deras förutsättningar och deras ryggsäck, utvecklas jättefint. Hon tror att det kommer. De utvecklas ju hela tiden om än inte i så snabb takt som "vanliga" barn och är lite mer "omogna" i sitt sätt. 
Det känns ju ändå skönt att höra. Hon menar att deras "symtom" inte är ovanliga för tidiga prematurer. 
Hon säger också att det kommer att komma även på Arvid men förberedde oss på att det kan ta tid innan han ex kan sitta osv, vilket vi såklart redan räknat ut ;). 

Sen fick vi med oss hjälpstolen. Som är lite tightare för att ge mer stöd åt kroppen så de kan fokusera på ätandet. Vi ska prova och se om det fungerar bättre med den än med våra egna annars får vi lämna tillbaka den. Sjukgymnasten trodde at den iaf kunde vara väldigt bra till Arvid. Vi hoppas på det. Invigning får bli imorgon (då kanske ni även kan få en bild).
Vincent
Visst ja, Vincent har nu fått igenom sin fjärde tand och Arvids är på g. Men vad det verkar klia. ALLT ska in i munnen! De är dock vid förvånansvärt gott mod!

Kommentarer

Postat av: Stina

Publicerad 2014-06-05 23:46:17

Så härligt att höra!! Grymt söta är dom och tokcharmiga.

Svar: Haha ja det är de allt!
Ida Nylin Grendel

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela