arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Tre flugor på smällen

Publicerad 2015-01-21 19:59:06 i Vardagligt,

Idag skulle vi träffa neurologen på barnmottagningen så vi passade på att samköra så vi kunde titta förbi syncentralen och fixa Vincents glasögon samt titta in på allergimottagningen så Arvid kunde få sin "rs-spruta". Väl där vägs han för att få rätt dos och vi kunde dessvärre konstatera att han gått NER 50g på en månad. Julens helger verkar inte ha satt sina spår på honom iaf!

Hos neurologen och sjukgymnasten visade Arvid stolt upp sina stapplande, vingliga färdigheter och även Vincent var på fint humör! 
Arvid lät inte doktorn kolla hans reflexer men hon tyckte inte han verkade ha några direkta svårigheter så det gjorde inte så mycket. Han hade, precis som jag själv kommenterat sista tiden, betydligt bättre koncentration idag än sist vi var hos sjukgymnasten. Stor skillnad! Annars sades det inte så väldigt mycket om Arvid idag...

Hos Vincent kunde konstateras att vänsterhanden han haft problem med nu används flitigt även om han föredrar höger och emellanåt glömmer bort när han har något i vänsterhanden. 
Hans ostyriga ben är ett bekymmer och hon kunde känna en viss ökad muskeltonus (spänning) på ffa höger ben. Det innebär rent konkret att han i nuläget har tecken på en mildare cp-skada (rörelsepåverkan pga skada i hjärnan) men hon ville inte sätta någon diagnos ännu utan följa det och se vart det tar vägen. Hon kunde inte alls säga (såklart) något om hur det kommer bli framöver. Om det kommer bli något bestående eller något som blir bättre med ålder/träning. Men en sak kunde vi konstatera och det är att det dröjer nog ett tag innan den grabben går (men ingen tvekar på att han kommer göra det, frågan är bara när). 
Å andra sidan är sjukgymnasten imponerad av hans framsteg sen vi började träffa henne för några månader sedan så man vet aldrig. Endera dagen kanske han knallar.
Neurologen ville iaf göra en ny bedömning om två månader när vi ska på korrigerad 18-mån kontroll med neoläkare och sjukgymnast. Till dess får vi fortsätta träna, utmana, leka, locka och peppa honom.

(Det är dock Arvid på bilden)


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela