arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Oplanerad snabbvisit på jouren i grannstaden

Publicerad 2014-09-02 14:55:16 i Vardagligt,

Imorse när killarna skulle få gröt reagerade jag på att Arvid skelade lite mer än vanligt. Men jag hann knappt tänka det förrän det såg ut som han först tittade på sin näsa, varpå ögonen börjar skaka (alltså själva irisen inte ögonlocken) och blicken blev tom typ glasartad. Jag knäppte med fingrarna och påkallade hans uppmärksamhet varpå det försvann. Varade kanske några sekunder men kändes som en evighet. En gång till en kort stund senare hände samma sak och jag tänkte att nästa gång spelar jag in det. Men det blev ingen nästa gång. Däremot höll han på att blinka ganska mycket en stund efteråt och ena ögat ryckte lite, men inte alls lika och ingen frånvaro i blicken. Innan, emellan och efter var han dock precis som vanligt. Ringde 1177 för rådfrågan med tanke på hans bakgrund med synskadan, rop-behandlingen och prematurers ökade risk för ep. De rådgjorde med barnakuten som gärna ville ta en titt på honom. 
Eftersom mamman blev lite skärrad ringe hon hem pappan så han fick följa med. Inte heller helt lätt att ha med två själv vid undersökningar etc, vi visste ju inte vad de ville göra med honom.
De kollade dock bara de vanliga parametrarna som inte visade något avvikande och sa att de ville avvakta ytterligare åtgärder/undersökningar i nuläget men att om det händer igen så ska vi söka igen så får de göra en eeg. Men han ville främst att ögonläkaren skulle ta sig en titt. Och turligt nog har vi ju en tid dit om en vecka. 
Ev kan det "bara" ha varit en engångsföreteelse och bero på hans skelning i kombination med extra trötthet och lite feber efter gårdagens vaccination...

Så så var det med denna dag. Har man inte att göra så skaffar man sig. 

När Arvid ändå var där försökte han riva stället. Drog ner väggdekaler och försökte riva ner alla tvättlappar och andra spännande saker på hyllan ovanför skötbordet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela