arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Knepigt värre...

Publicerad 2014-10-01 10:35:41 i Vardagligt,

Inatt vaknade Arvid och var ledsen. Jag går upp för att stoppa in nappen. Då börjar han ulka. Varpå jag hinner ta upp honom ur sängen innan han kräks upp en pöl genomskinlig vätska (slem/saliv). 
Lägger honom i vår säng för att ha koll men förutom att han tar ett tag på sig att somna om är allt som vanligt. Och idag har inget varit konstigt... 

Vincent har blivit en härmapa. Han tittar väldans mycket på brorsan och som Arvid gör, gör Vincent. Klappar Arvid händerna, klappar Vincent händerna. Skakar Arvid på huvudet och vägrar mer mat gör Vincent det samma. 
Det är onekligen ganska gulligt! ;)

Igår var vi på syncentralen och provade ut glasögon. Jag säger provade ut och inte valde ut. För det var bara ett par som var lagom size och böj(barn)vänliga. Tyvärr kan man ju konstatera att glasögon till små barn har ganska mycket att önska på design. Man kan tycka att design och funktion inte nödvändigtvis skulle behöva vara motsatser. Men men, det känns som ett pris värt att betala för att de ska få bättre syn och därmed möjligheter till utveckling. 
Ungefär tre veckor får vi nu vänta tills de dimper ner i brevlådan. 
För er som har svårt att skilja dem åt blir det nu lättare då de får olika färg på bågarna. (Gäller bara att komma ihåg vem som har vilka :)
Optikern trodde inte det skulle bli något stort problem med glasögonen eftersom grabbarna ser såpass dåligt så de snart kommer förstå det själva, och det är säkert sant. Det svåra kommer vara att få dem att låta bli varanns!!!

Här kommer en tjuvkik på Vincent... (Lätt att få bra bilder på dem när de mest är nyfikna på vad som sitter på näsan)


Kommentarer

Postat av: Pernilla

Publicerad 2014-10-01 19:28:23

Vilken gullig kille! Dom tror att vår son också kommer att få glasögon snart. Han har orecis fyllt 1 år, okorr. Jag som hade tänkt att nu får vi välja ut ett par fina bågar, men då är utbudet litet alltså.. Lite trist! Är mest oroad för hur de ska få sitta på plats, men förhoppningsvis så är det som optikern säger, att de snabbt förstår själva att de behöver ha dom på :) Så härligt att följa eran resa o era fina killar!

Svar: Ok, ja vi hade också hoppats på lite mer valmöjlighet. Men det blir väl när de blir lite större istället :). Lycka till! Det blir spännande det här.. :)
Ida Nylin Grendel

Postat av: Maria

Publicerad 2014-10-02 11:25:37

Men oj vad stora glasögonen såg ut på det lilla huvudet! :) men vad skönt för killarna att kunna se bättre. Jätteroligt att följa din blogg och killarnas resa trots att jag inte känner er utan bara är nyfiken bloggläsare ;) Lycka till med allt!

Svar: Tack vad roligt att du tycker det! Kul att du lämnar ett avtryck!
Ida Nylin Grendel

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela