arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Pop up-fönster

Publicerad 2014-03-17 09:35:35 i Första tiden hemma,

Det börjar märkas att vi är post trauma nu... Energin går på sparlåga men främst börjar det dyka upp tankar och minnen från neo-tiden. De är som irriterande små pop up-fönster som kommer tillbaka hela tiden fast man stänger ner och stänger ner. 
Minnena är inte nödvändigtvis jobbiga (även om de kommer också) men jag längtar inte direkt efter att återuppleva allt...
Fascinerande dock. Hur hjärnan fungerar. Tidigare har det inte funnits en tillstymmelse till att ha tankarna på neo eller vad vi varit med om. Det har mest varit ett virrvarr. Nu kommer det små grejer, en och en. Folk som sa si, jag som gjorde så. Barnen som mådde si, känslorna som var så osv.

Arvid
Vincent


Med barnen går det bra. Äter mer och mer mat. Roligt och skönt för då kan mamman inte räkna millilitrar och se att de får i sig för lite hela tiden. 
Roligt också, men frustrerande kladdigt för en som hatar kladd och smuts :).

Vi jobbar på att träna nack- och bålstyrkan som är lite dålig hos båda, och då främst Arvid. Utöver det tränar killarna hela dagarna på att babbla så mycket att föräldrarnas öron snart trillar av.

Arvids luftrör låter mycket bättre. Troligen tack vare de insatta, och dessutom något höjda, inhalationerna. Mycket mindre rossel! 

De charmar, flirtar och lindar sina föräldrar runt de pyttesmå lillfingrarna!
Föräldrarna i sin tur går som på nålar och väntar på nästa bakslag. Nyper oss i armarna och försöker glädjas i nuet.
Försök säga nej till de ögonen! ;)

Kommentarer

Postat av: bmm

Publicerad 2014-03-17 15:21:53

Man orkar inte hur mycket som helst. tur att hjärnan hjälper en att sortera ibland. Ni har ju levt mellan hopp och förtvivlan under lång tid. Nu när ni får lite lugn och kunna andas ut ibland,kan jag tänka mig att lite av varje poppar upp.Känna sorg, för vad? allt har ju trots allt gått bra hitintills. Men det har ju varit en omtumlande resa och att utelämna sig till en massa olika människor i olika situationer, sammanhang och inte minst fått släppa på sin integritet. Det är tur att ni trots allt har varit två på resan. Det kanske är nu kan begära samtals stöd. Många kramar och ni gör det så bra.

Svar: Tack tack. Tror inte samtalsstöd är nödvändigt just nu. Kram
Ida Nylin Grendel

Postat av: bmm

Publicerad 2014-03-17 15:23:17

Lite svammel från mig. men välment.

Postat av: Linda

Publicerad 2014-03-25 20:26:03

❤️❤️❤️
Styrkekramar
Allt är tillåtet att tänka o känna.
Söta är de!! O vilka ögon sen.. Kommer bli svårt att säga nej till dem..

Svar: Haha ja, jag har redan börjat öva mentalt på att säga nej.. :) Tack förresten! och kram!
Ida Nylin Grendel

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela