arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Tunga besked hos dr Ögon

Publicerad 2014-07-21 20:22:30 i Vardagligt,

Idag var vi hos dr Ögon. Jag sa till Daniel härom dagen att jag har en obehagskänsla i magen över besöket. Självklart befogat. Ögonbotten som följts efter deras ROP-behandling på neo ser fin ut och behöver inte längre följas. Så det känns ju fint.
Men killarna är närsynta. Ordentligt. Vi har ju hört att prematurer som behövt behandlas för ROP har större risk att bli närsynt och/eller skelögd. Båda killarna skelar ju en del men inte så mycket att det påverkar i nuläget. Chansen finns (!) att det växer bort.
Närsyntheten dock är det värre med. Arvid är såklart den som drabbats värst. Ser bara skarpt 8 cm!!! Sen börjar det bli suddigt. Vincent ca 16 cm. Det värsta är att man kan räkna med att det blir sämre när ögat växer. 
Arvid ser så pass dåligt att man överväger att ge honom linser eller glasögon redan nu. Eller ja, något av det ska han få. De ska bara fundera på vad som är bäst. Vi frågade hur bra de kommer att kunna se med hjälpmedel men hon kunde inte svara på det. "Kanske inte +1 men rätt bra" var svaret. Men synen utvecklas tom 8-10 års åldern så först då kan man veta lite mer hur illa det blir. Våra funderingar går ju till skolan, moppe- och bilkörkort osv. För att inte tala om vilket meck det lär bli att ha två småbarn med glasögon! 
Jag kan inte låta bli att hoppas av hela mitt hjärta att Arvid hör som han ska (vi har ju fortfarande inte det svart på vitt). Tänk att se dåligt OcH höra dåligt. Det skulle kunna bli jobbigt.
Ja ja. Just nu känns det tungt. Men det är som det är.

Till på köpet börjar Vincent låta lite snorig. Bara för att vi för en gångs skull vågat träffa lite mer folk, tagit oss ut lite mer "normalt". Snälla låt det inte vara mer än lite harkel/snor som inte blir mer! 

Till något "roligare". Idag har vi köpt nya bilstolar till barnen. Nästa size så att säga. Det är dyrt att ha två barn kan man konstatera. Tur det var bra erbjudande iaf! Nackdelen blir att det är svårare när man är iväg själv. Ta en under varje arm är inte så lätt. Då är babyskydden enklare som bara är att bära med sig. Men det är väl en vanesak det med. Vi ska se om vi får plats med en stol mitten bak så man ändå har två platser över. Bland annat den fram. Hoppas kan man ju. Samtidigt finns det ju fördelar med att ha ett barn fram också. Vi får prova helt enkelt!


Kommentarer

Postat av: Lina med Oscar och Elin

Publicerad 2014-07-21 22:40:37

Bra val av bilbarnstol!! Jag älskar våra britax! Trist med närsyntheten, hoppas att det blir bättre framöver! En tvillingmamma jag känner har glasögon till båda sina, de fick dem innan året. Har gått väldigt över förväntan enligt henne! De är så vana vid glasögonen...

Hoppas kraxet stannar nu och inte blir värre!!

Svar: Åh vad bra att ni gillar den! Nja, bättre kommer det tyvärr inte bli... Ja kanske kan glasögon fungera trots allt :).
Ida Nylin Grendel

Postat av: Alisa

Publicerad 2014-07-22 06:45:34

Oavsett hur det går med grabbarnas syn & hörsel så kommer ni och de att klara det, ni är fantastiska kämpar! Jag håller alla tummar för att det löser sig åt det bästa för er! <3

Svar: Tack!
Ida Nylin Grendel

Postat av: Catten

Publicerad 2014-07-22 16:39:12

Trist med ögonen! Men med er som föräldrar får de iallafall bästa förutsättningarna att klara sig bra <3

Svar: Åh gulle! ❤️
Ida Nylin Grendel

Postat av: Malin

Publicerad 2014-07-22 23:01:37

Å vad trist med synen, hoppas det blir bättre än ni befarar! Bilbarnsstolarna är jättebra, har samma sort. Vi får in en i mitten bak och en höger bak i flera bilar. I några bilar var baksätet individuell stolar så trixade lite med justeringen av sätena. Tyckte även att lutningen i vår ena bilvar sådär, köpte då britax klossar för en 100-ing styck på närmsta barnbutik för att ordna bättre lutning. Funkar hur bra som helst! Hoppas ni får till det bra!

Svar: Tack! Arvid var lite för liten än märkte vi (gick inte spänna åt bältet helt hundra) så vi väntar lite.
Ida Nylin Grendel

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela