arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Inhalera mera...

Publicerad 2014-07-20 02:54:22 i Vardagligt,

Pga inköpsmiss blev Arvid utan inhalationer en kväll och morgon i veckan. Vi beslöt då att prova sätta ut det så som läkaren ordinerat (har varit tveksam till att prova eftersom han trots mediciner är häsig ibland. Två dagar senare började han småhosta igen. Tre dagar senare var han pipig. 
Nu står vi vid ett vägval. Han har ju haft kortison och luftrörsvidgande. Men vi jar även en annan typ av medicin hemma som många astmabarn mår bra av att ha som underhållsmedicin. Vi har den hemma för att vi skulle prova om vi ville. Vi fick den dock under förkylningstiderna så vi körde dubbelt ett tag men fortsatte sen med inhalationerna som vi visste fungerade. Så, nu till dilemmat. Skulle vi börja inhalera igen eller prova den här medicinen enbart en gång för att se om den fungerar bra. 
Finns ju inget rätt eller fel. Och han är bara häsig/hostig korta stunder. Så vi ska nu prova Singulairen (som den heter) och se hur det blir. Håll tummarna. Alltid skönt att slippa inhalationsmomentet och kortisonet om det kan fungera. 
Lite ledsen blir man ju. Hade såklart önskat att han klarade sig utan något alls...
Men den tiden kanske kommer!
(Killen som blir mer och mer frustrerad för var dag över att han inte kan krypa på riktigt...)

Vincent tuggade vattenmelon för glatta livet idag. Pang på bara. Oerhört förvånade föräldrar tittade storögt på. Tyvärr tog han en lite för ivrig tugga, satte i halsen och kräktes upp allt igen, men iaf! Önskan och beteendet att äta och tugga på något fanns där! Heja!


Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2014-07-21 22:59:23

Hej jag har följt din /Er blogg ett tag men inte kommenterat något förut..
Otroligt söta killar har ni och vilket otroligt starkt jobb ni gör varje dag med dom.,
Men nu till det jag tänkta skriva om -singulair min äldsta son har haft astma och massor av allergier sen han var 10 månader och singularitet har varit en riktig mirakel medicin för honom , när han är noga och använder den varje dag så har han knappt inte behövt inhalera alls(bara vid förkylnings tider och riktig kraftig ansträngning) , vi har i perioder plockat bort den men då har inhalationerna blivit mer istället varje gång så vi rekommenderar Er verkligen att prova men tar 1-2 v innan man märker resultat, idag är min son 15 år och säger själv att han märker stor skillnad.. Lycka till

Svar: Hej! Tack för tipset! Vi får hoppas nu bara att han inte blir förkyld innan vi hunnit testa den ordentligt..
Ida Nylin Grendel

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela