arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

I luften...

Publicerad 2014-08-13 15:24:14 i Vardagligt,

Känn som det är mycket som hänger i luften fortfarande kring killarna.. Det som ska fortsätta utredas/följas upp i nuläget är:
 
-Arvids hörsel (fick ju inte igenom ett hörseltest pga att han inte låg still ;) så vi vet egentligen ingenting). Det ska följas upp nu när han blir 1 år korrigerat.
-Benskörheten. De blev ju bensköra pga d-vitaminbrist (inte ovanligt bland prematurer) så de fick extra medicin och sen har man liksom släppt det, men förra neo-uppföljningen nämnde läkaren att man borde göra en uppföljning iaf, så det ska det väl bli.
-Synen. Hur är det egentligen ställt med synen? Hur mycket kommer det påverka vår och barnens vardag? Nästa läkarbesök för synen är i September.
-MR-hjärna. Den såg ju inte optimal ut. Men vad har det satt för konkreta spår? Inget vi kan undersöka nu, utan vänta och se. Men uppföljning görs ju via neo-mottagningen. Både av läkare och sjukgymnast.
-Arvids operation av magmunnen. Ska ju inte vara något bekymmer, men de gör tydligen uppföljning ett år efter operationen så i November bär de av till Drottning Silvia igen.
-Lungorna. De kommer få göra lungfunktionstest när de blir större om jag fattat det hela rätt för att se hur lungorna har utvecklats och "mår".
 
Ok, det som är bra med listor är att det visar konkret hur läget ser ut. Det kanske inte var riktigt så mycket som jag såg det i min hjärna. Men å andra sidan är det flera "stora" betydelsefulla grejer som kan påverka framtiden. 
 
Eeeen dag i taget. En dag i taget...
 
Foto av fotografcarita.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela