arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Härliga sommar?!

Publicerad 2014-04-27 15:04:16 i Första tiden hemma,

Som vi längtat efter detta väder! Denna värme och sol!
Vad gör vi då idag? 
Vi sitter inne och ugglar. Med en misstänkt förkyld mamma, två övertrötta föräldrar och två, snoriga och ett slemmigt men dock pigga, barn.

Vincent stackarn har varit slemmig och snorig i natt och vaknat ca var tionde minut. Ibland bara ledsen och det har räckt att stoppa om honom eller ge nappen, ibland krävts snorsug och nässpray och koksalt, ibland hostat upp/kräkts slem vilket varit väldigt besvärligt. 
Stackars pappan som varit på lokal fram till natten fick snällt gå upp med barnen och ge dem frukost (och lunch osv) så mamman med sin hotande migränhuvudvärk fick lite sömn. 

Nu är vi dock vakna hela gänget men trötta och rastlösa på samma gång.. :) fin helg att välja till sin första förkylning killar... 


Kommentarer

Postat av: Solrosen 83

Publicerad 2014-04-27 15:33:45

Stackars småkillarna! Inget kul att vara förkylda och inte mkt man kan göra för att lindra som mamma heller. Physiomer (eller hur det nu stavas) är en koksaltspray för de minsta som jag tycker är väldigt mkt mer effektiv än bara dropparna.

Här passade dottern in sin tredje förkylning över påsk. Första riktigt kraftig som nog var rs-virus då hon fick problem med att det pep och rosslade när hon andades så långfredg till påskdagen spenderade vi inlagda på barnavdelningen. Ingen vidare tajmig det heller.

Hoppas nu snart kryar på er allihop!

Svar: Åh nej, stackars liten! Ja vi använder den nässprayen med.. allt vi kan hitta.. :) men tycker inte den löser upp det lika bra riktigt som vanligt koksalt, tror dropparna blir större med vanlig och då lättare "drar med sig" det ner.. eller nåt.. :) men jättebra att ha också! Hoppas er lilla mår bättre nu! Tur det finns barnavdelning, även om det inte är kul.. togs inga prover som bekräftade rs?
Ida Nylin Grendel

Postat av: H

Publicerad 2014-04-27 15:52:48

Nätterna är det värsta med förkylda bebisar. Riktigt vidrigt kan det vara..
Har ni riktigt nässpray el är det typ koksalt alt näsolja? Har letat näsdroppar till min 4-mån tjej men de har slutat säljas i Sverige. Koksaltdroppar är ju inte lika bra tyvärr.
Krya på er!

Svar: vi har både "riktig" nässpray och vanligt koksalt.. Tack!
Ida Nylin Grendel

Postat av: Solrosen 83

Publicerad 2014-04-27 20:16:58

Hon mår mkt bättre nu. Lite snuva och hosta kvar men blir bättre för varje dag.

Tydligen så tar de inga prover för rs här. Läkaren vi träffade sa att när de väl tagit prover i början på säsongen och konstaterat att det går rs så tar de inte prover på alla som kommer in med symptomen. Behandlingen är ju samma oavsett om det är just den virustypen eller inte.

Svar: Jaha.. ja iofs.. trodde mest man ville konstatera.. men vad skönt att det går åt rätt håll!
Ida Nylin Grendel

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela