arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Lilla Gny

Publicerad 2013-07-10 18:52:17 i Neo-tiden,

Arvid är så rolig. Han har börjat låta mer och vara mycket mer vaken. Ligger och tittar med sina stora vackra ögon och gnyr eller suckar lite uppgivet. Han låter så liten och hjälplös ibland att det skär i mammas och pappas hjärtan. Men pratar man bara lite med honom så brukar han bli nöjd.
 
Idag har vi haft veckosamtal med läkaren. Fanns inte så mycket att säga då läget är ganska stabilt i nuläget. Pratade lite framåt. Vad som väntar.
Pojkarna behöver komma upp lite i vikt och gå ner något i syrgasbehov, vilket kan ta några veckor, innan det börjar bli dags för överflytt till Borås. 
Det känns skrämmande med flytt. Egentligen bara för att man blivit så trygg med personalen här. Dom känner våra barn och vet hur de fungerar. Samt att absoluta expertisen finns ju här.
Samtidigt vill man ju att barnen ska bli friskare och komma till nästa steg. Vilket är flytt till Borås, hemåt. 
 
Sen konstaterade läkaren att vi kan förbereda oss på att vi med största sannolikhet kommer att gå hem med syrgas (vilket vi redan insett). Och att vi kommer få hålla oss tämligen isolerade hela vintern under rs-virussäsongen (vilket vi tyvärr också redan insett) eftersom det skulle vara rent farligt för våra stackars små att drabbas (och kanske åka på ännu en sjukhusvistelse på obestämd tid).
Läkaren trodde inte det var säkert att vi får elda i vår braskamin och vedspis hemma med syrgas i hemmet. Så vi hoppas på en varm vinter!
Och promenad med syrgas och känsliga lungor var inte heller att rekommendera så vi hoppas VERKLIGEN på en mild vinter!!!
 
V.32 verkar vara veckan då allt händer. Ögonundersökningar, kanske börja introducera måltider istället för bara matdropp som går kontinuerligt, ev flyttdags... Men tills dess ska vi bara växa. :)
 
 

Kommentarer

Postat av: My

Publicerad 2013-07-10 20:44:34

Vad kul att läsa att det går så bra för era små killar! Vi låg ju i Borås och kan lugna dig med att de är riktigt bra där.Supergullig personal och väldigt fräscha rum m.m. ! :)
Vi fick oxå åka hem med syrgas och det va absolut inga problem!
Kommer gärna och hälsar på om du behöver något eller bara prata om du vill när det är dags för Borås :)

Svar: Skönt att höra positiva erfarenheter! Tack!
Ida Nylin Grendel

Postat av: Åsa Karlsson

Publicerad 2013-07-10 21:14:47

Vad härligt att höra att det går så bra!!! Jag följde er på FB i tvillinggruppen när du skrev att du fått för tidig vattenavgång. Och jag har tänkt på er så många gånger och funderat på hur det går. Stort, stort grattis till pojkarna!:-)

Svar: Tack!
Ida Nylin Grendel

Postat av: Carolina Å

Publicerad 2013-07-10 21:35:23

Förstår att det är med "skräckblandad förtjusning" som all framtidsplanering sker... Men vips har ni två små killar som springer runt o jagar era katter i vilda lekar :). Heja Arvid o Vincent!!! ❤❤ kram

Svar: Ja det är ju så. Men jag hoppas och tror att det är som du säger. :) Kram
Ida Nylin Grendel

Postat av: Linda

Publicerad 2013-07-11 00:24:25

Heja heja!
Det går ju bra Ida! Att läkaren har ett veckosamtal där han/hon pratar om några veckor framåt är så positivt! Det kommer att gå så bra ska du se... Sakta tar ni er framåt o snart är ni där ska ni se:-) syrgasen kanske inte blir så långvarig hemma..vi hoppas på det! O RS-säsongen blir nog inte så tuff den här vintern:-)
Tänker på er! Fortsätt kämpa!
Kramar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela