arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Ingen inspirerande rubrik.

Publicerad 2013-07-13 21:41:18 i Neo-tiden,

Jag har inte bloggat så mycket det senaste. Det beror på flera saker. Tiden räcker inte riktigt till. Inspirationen har varit sparsam. Samt att det inte händer så mycket.
Vi är tacksamma för det sistnämnda. Samtidigt som dagarna här börjar bli väldigt sega och långa (därav den uteblivna inspirationen).
Man börjar bli väldigt otålig. Det känns svårt att se bortom dagen man har framför sig. Känns som att vi står och stampar (vilket vi såklart inte gör, men det känns långsamt just nu). Alla dagar ser ungefär likadana ut. Egentiden är närmast obefintlig. Alla dagar handlar om att äta, va hos barnen, pumpa. Sen ska man äta, va hos barnen, pumpa. Dessutom känns det som att hela situationen börjar komma ikapp nu när det är lite lugnare. Vad har vi egentligen varit med om? Hur kommer det att bli sen? Kommer pengarna att räcka nu när båda är hemma? Kommer barnen att få mycket men? Kommer vi att bli tokiga i vårt eget hem under "isoleringsperioden"? Många prematurföräldrar verkar drabbas av posttraumatisk stress eller förlossningsdepression efter hemgång... Kommer det att drabba mig/oss?
Ju lugnare, desto mer tid för tankar.
 
Men idag på kvällen tog vi en paus och gick på restaurang. Jag lyxade till och med till det med en alkoholfri öl! ;)
 
 
Killen med skön stil.. (Arvid) (känns som det blivit många bilder på Arvid det senaste, det har bara blivit så, ofta glömmer man att fota)
 
Arvid har fortsatta bekymmer med syresättningen när han ska sköta magen men klarar att hämta upp det själv (eller med lite massage) utan att behöva handventileras vilket känns skönt. Även om det fortsätter att skrämma upp stackars föräldrarna när dessa episoder kommer.
Han hade haft det extra besvärligt i natt med flera tillbud vilket visade sig med största sannolikhet bero på behov av blod, vilket han fick idag. Efter blodet har det varit lugnare.
Han hade lite låga vita blodkroppar vilket skulle kunna tyda på infektion men eftersom han varit förvånansvärt lugn hela dagen så känns det tveksamt. Men man bevakar proverna och sätter in antibiotika direkt vid tendens till infektion.
 
Vincent. Det händer inte så mycket med honom. Vilket är skönt. Han är lite mer småplingig än sin bror men går inte ner så mycket i saturation och kommer sig snabbt igen. 
 
Kan man ana ett litet leende? ;)

Kommentarer

Postat av: Emelie

Publicerad 2013-07-13 23:12:57

Heja kämparna!!! Kan inte låta bli att gå in och läsa varje dag! Får man förresten fråga var du köpt den ursöta bodyn med sniglarna? Stor kram till gobitarna :-)

Svar: Tack! Bodyn med sniglar är från lindex. Vi hsr en vit med grönt också i samma mönster :)
Ida Nylin Grendel

Postat av: Lina

Publicerad 2013-07-14 12:21:49

Så härligt att det verkar gå så bra! Jag vet hur stressigt och slitigt det är på neo, man lever verkligen i ett kaos. Försök att kanske ta en dag när allt ser stabilt ut och verkligen ta en paus. Åk hem, vila, ät i lugn och ro. Vi gjorde det vid nåt tillfälle och tror det räddade oss. Då får man orken tillbaka!!

Vår Oscar hade också långa och många apnéer. Precis som för er var det då dags för blod eller så var det magen som spökade. Vi var övertygade att vi skulle ha en cpap-maskin på toan när han var 15 år!! Men det vänder!! Plötsligt en dag gick han från ständiga apnéer och syrgasbehov till att bara klara sig! Snart är ni där. Fast det känns som att "inget händer"! Kram!

Svar: Tack! Härligt att höra att det vänder tids nog! Hur tidigt föddes eran Oscar? Ja, vi får hoppas det vänder snart (men vet ju att det kommer dröja ex antal veckor till, men vi vet ju att den dagen kommer! :)
Ida Nylin Grendel

Postat av: Lina

Publicerad 2013-07-14 17:15:22

Oscar och hans tvillingsyster Elin föddes i v.30+0. Dock låg Oscar mer eller mindre utan fostervatten från v.19 och var därför inte så utvecklad i lungorna som han borde varit och som Elin var. Ingen trodde ens att han skulle kunna överleva utanför livmodern! Så det är ett under att han delar våra dagar! Jag har i efterhand bloggat mycket om graviditeten och en del om neotiden. Kolla in om du vill;-)). Kram till er!

Svar: Oh vilken resa ni fick! Skönt att höra att det går bra!
Ida Nylin Grendel

Postat av: Anna bylin

Publicerad 2013-07-14 19:13:22

Verkligen älskar bodyn med sniglar!
Hur söt som helst ju!! Vi hejar på de små grabbarna här och längtar tills vår kommer! Glöm inte att ta hand om er själva! Kram!

Svar: Åh det kan inte vara så himlans långt kvar nu va? Slutet på aug? Hejja hejja! Tack, vi försöker ta hand om oss så gott det går! kram
Ida Nylin Grendel

Postat av: Carolina Å

Publicerad 2013-07-16 08:48:45

Förstår att det är många tankar som kommer när tillvaron tillfälligt lugnar sig något.... Så härligt att se att ni får så mkt stöd från andra som oxå varit i er situation o som kan ge er hopp om framtiden. Själv är jag ju förskonad från era erfarenheter o har bara de "vanliga" orosmomenten som förälder men jag skickar styrkekramar o hoppas att vi kanske kan ses när ni kommit till Borås. KRAM ❤

Svar: Visst är det härligt med allt stöd från främmande människor! Fantastiskt! Även från sådana fina som du! Jag kan tänka mig att de "vanliga" orosmomenten som förälder räcker långt dock.. Förhoppningsvis kommer vi så långt att vi kan räknas dit om några år med.. Ses gärna en dag sen. Kram
Ida Nylin Grendel

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela