arvidochvincent.blogg.se

En blogg om två kämpar som föddes v.23+2.

Läkarsamtal

Publicerad 2013-08-22 19:43:50 i Neo-tiden,

Idag hade vi ett ordentligt läkarsamtal för första gången på länge. Kändes bra! Finns ju inga svar på de frågor vi har: när slipper Arvid cpap, när kan de ha vanlig syrgasgrimma, när får vi komma hem, när ska syrgasbehovet minska, hurdana men kommer de att få, hur infektionskänsliga kommer de att vara, när blir ögonoperationen osv.
Men vi överblickade iaf läget lite.
Jag och Daniel ska få gå syrgasskola eftersom vi med största sannolikhet får gå hem med det.
Grabbarna ska få sitt första vaccin snart (glömt vilka det var, men iaf ;), nästa vecka blir det ultraljud hjärna sen blir det troligtvis mr hjärna vid fullgången tid.
Precis som vi trodde har de ökat lite väl bra i vikt så de får stanna på den matmängd de har nu ett tag utan höjning.
Vi pratade lite om ett fenomen jag läst en del om som kan drabba dessa prematurer, nämligen olika former av typ hjärnblindhet. Alltså en svårighet att tolka det man ser. Har hört exempel på svårigheter att känna igen ansikten, svårt att tolka intrycket av att "tröskeln kommer nu och är hög, alltså måste jag lyfta på fötterna". Lite långsamma i reflexer och så. Typ.. Jag är ingen expert men har hört andra prematurföräldrar beskriva liknande besvär.

Ja. Vad framtiden kommer innebära kan ingen svara på. Mer än att våra gossar har fått nästan bästa tänkbara förutsättningarna för att vara så otroligt omogna i och med att de varit så förskonade från hjärnblödningar. (Vincent hade ju en grad 2, som kroppen själv tar hand om, och Arvid hade en prick som de inte ens räknade).

Kommentarer

Postat av: Rydin

Publicerad 2013-08-22 20:30:33

Tänker på er varje dag! O dom är gudomligt söta!! <3

Postat av: Krüger

Publicerad 2013-08-22 21:09:52

Dom e ena riktiga kämpar, dom där två! =)fantastiskt att dom har klarat sej så bra som dom har gjort hittills! Håller tummarna på att de fortsätter så. =)

Postat av: Tvillingförälder

Publicerad 2013-08-25 09:54:14

Vad härligt att läsa att det går framåt för er.
Mina småttingar går dessvärre inte alls upp i vikt som dom ska och vi ska få träffa en specialist imorgon.
Dom är nu i vecka 38 och har på 5 veckor gått upp 770 gram resp 565 gram (från födelsevikten).
Skriv gärna om vaccinet när du vet mer. Mina har inte fått något. Får bara multivitaminer och om två veckor kommer dom att få järntillskott också.
Dom fick däremot Teofyllin (behandling av apné) fram till för en vecka sedan.

Svar: Hej! Vad jobbigt med dålig tillväxt. Hoppas experten kan hjälpa er! Att dina inte fått vaccin kan bero på att de inte är 3 mån än?! ges numera tydligen vid 3 mån oavsett när man är född fattade jag det som..
Ida Nylin Grendel

Postat av: Tvillingförälder

Publicerad 2013-08-26 09:25:24

Aha. Här räknas ålder utifrån BF. Så dom är fortfarande "gravidveckor" när dom pratar ålder.

Svar: ja det gör det här också, i allt annat utom just detta vaccinet tydligen.. fast jag fatta inte riktigt ändå, för det va visst inte riktigt tre mån.. jaja, de skulle ha det nu iaf ;)
Ida Nylin Grendel

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela